Antreprenoriat competitiv in Regiunea SV OLtenia

MOBIL OIL SRL în calitate de Lider de proiect și PROTEKTOR BIROUL DE CONSULTANȚĂ SRL în calitate de Partener, implementează proiectul „ANTREPRENORIAT competitiv in Regiunea Sud Vest Oltenia” cod SMIS 141771, derulat în cadrul apelului Programului POCU, Axa prioritară 6 Educație și competențe, Obiectivul specific 6.13 Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare/inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, Programul INNOTECH STUDENT.

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor de studii terţiare inscrisi in invatamantul universitar din Romania prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale in randul a 350 studenti si prin sprijin tehnic si financiar oferit pentru deschiderea a cel putin 14 afaceri sustenabile in domenii din sectoare economice cu potenţial competitiv şi domenii de specializare inteligentă in cadrul carora sa se creeze minim 70 locuri de munca.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. OS1. Promovarea antreprenoriatului ca alternativa de ocupare in randul a cel putin 400 studenti inscrisi in invatamantul universitar din Romania prin organizarea unei campanii de informare cu privire la programul de formare antreprenorială, metodologia de selecţie a grupului ţintă şi a planurilor de afaceri ce vor fi sprijinite în cadrul proiectului

2. OS2. Dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale celor 350 studenti selectati prin includerea acestora intr-un program de formare antreprenoriala autorizat, care sa-i sprijine sa realizeze planuri de afaceri viabile, care sa poata fi puse in practica in cadrul unor intreprinderi nou create.

3. OS3. Stimularea infiintarii de noi afaceri in domenii din sectoare economice cu potenţial competitiv şi domenii de specializare inteligentă de catre grupul tinta vizat prin organizarea unui concurs de planuri de afaceri si selectarea a cel putin 14 dintre acestea care sa beneficieze de sprijin financiar de minimis.

4. OS4. Sprijinirea a celor 14 studenti ale caror planuri de afacere au fost selectate spre finantare sa infiinteze si sa demareze activitatea intreprinderilor, prin facilitarea de stagii de practica in intreprinderi cu activitati similare, prin servicii personalizate de consiliere/consultanţă/mentorat care sa le completeze cunoştinţele şi aptitudinile dobândite de aceştia în cadrul formării profesionale si prin asistenta personalizata in realizarea demersurilor legale necesare.

5. OS5. Finantarea celor 14 intreprinderi nou create prin furnizarea ajutorului de minimis si monitorizarea lor pentru implementarea planurilor de afaceri si ocuparea locurilor de munca asumate prin contractele de subventie incheiate.

6. OS6. Dezvoltarea unui Club de sprijin si bune practici pentru START- up si furnizarea de instruire periodica gratuita pentru antreprenorii finantati prin proiect ca principale mecanisme de susţinere si promovare a întreprinderilor înfiinţate şi finanţate în cadrul proiectului in vederea asigurarii sustenabilitatii acestora atat in perioada de implementare cat si cel putin 9 luni de la finalizarea implementării proiectului.

7. OS7. Dezvoltarea a cel putin 20 de parteneriate intre administratorul schemei de antreprenoriat şi mediul de afaceri din regiune cu scopul sprijinirii dezvoltarii intreprinderilor infiintate in cadrul proiectului si asigurarii sustenabilitatii acestora

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul se derulează în perioada 21.12.2021 – 20.12.2023.

Date de contact:

TOADER MARIA - Manager proiect

Email:maria.toader79@gmail.com

Telefon: 0788.818.895